Yerden Isıtma Sistemi

Faydalı Bilgiler

5 yıl önce

"Yerden ısıtma sistemi" hakkında bilmeniz gerekenleri senin için yazdım .

Kombi Bakımı

Bir evi yenilerken yada yeniden inşa ediyorken dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan biri ısıtma sistemidir. Radyatörlü ısıtma sistemleri artık yerini yerden ısıtma sistemine devretmeye başladı.

Yerden ısıtma sistemi eviniz için harika bir ısı kaynağı olmakla kalmaz, aynı zamanda en güzel akşamlarda arkadaşlarınızla birlikte sıcacık zeminde otururken keyifli vakitler geçirmenizi sağlar.

Tavla oynarken, bilek güreşi tutarken, çocuğunuz emeklerken içinizin rahat olması ve konforunuz açısından en güzel ısıtma tercihidir.

Konforunuz dışında da diğer güzel faydaları aşağıdaki gibidir;

  • Isıyı eşit olarak dağıtır.
  • Radyatörler olmayacağı için duvarların önünü açılır.
  • Yerden ısıtma sistemi, büyük salon ve odaların daha başarılı ısınmasını sağlar.
  • Isıtma ekipmanları dekorasyonunuzu etkilemez. Boru, vana ve radyatörlerin oluşturduğu istenmeyen görüntüleri görmezsiniz.
  • Konforunuzu arttırır, ayaklarınızı sıcak tutar.
  • Kullanımı güvenlidir. Radyatörler gibi keskin kenarları yoktur. Dokunamayacak kadar sıcak olmaz.
  • Yerden ısıtma sistemi, radyatörlerin aksine toz ve kir bırakmaz.
  • Yerden ısıtma sistemi, katı döşeme, laminant döşeme, halı ve çoğu ahşap zemin dahil olmak üzere farklı döşeme türlerinin altına döşenebilir.

Yerden Isıtma Çeşitleri

Yerden ısıtma sistemlerine baktığımızda iki ana çeşit karşımıza cıkıyor. İki tipte çoğu zeminin altına monte edilebilir ve evinize lüks bir dokunuş katabilir.  Bütçenize bağlı olarak en uygun ısıtma sistemini seçebilirsiniz.

Sıcak Su Yerden Isıtma Sistemi

Yerden Isıtma Sistemi

Sıcak su yerden ısıtma sistemi için en yaygın olan sistem diyebiliriz. Özellikle merkezi sistem olan apartman gibi toplu konutlarda oldukça sık kullanılır. Islak ısıtma sistemi olarak da bilinen sıcak su sistemidir. Kazandan borulara doğruca sıcak su verilir. 

Sıcak su yerden ısıtma sisteminin temel avantajı ekonomiktir, ısıyı eşit bir şekilde dağıtır. Sıcak su yerden ısıtma sisteminin sıcaklığı normalde 20-32 derece arası değişmektedir ve standart radyatörlerde aynı sıcaklığı elde edebilmek için 40-50 derecelik yakıt tüketmek gerekir.

Islak bir yerden ısıtma sistemi kurmanın dez avantajı ise, başarılı bir şekilde kurulmaları zor olabilir. Tecrubeye sahip tesisat ustaları tarafından kurulmalıdır. Borular zeminin altında kalacağı için dışarıdan müdahale edilemeyebilir. 

Yerden ısıtma sistemleri de tıpkı radyatörler gibi 2 yılda bir temizlenmelidir. Yerden ısıtma sistem temizliği yapılmadığı taktirde borularda biriken kireç ve tortular tıkanıklıklar, verimin düşmesi, boruların patması gibi olumsuz etkiler yaratabilir.

Yerden ısıtma sistem temizliği nitelikli ustalar tarafından, güvenilir tesisat yıkama makinesi ve tesisat temizleme kimyasalı ile yapılmalıdır. Eğer mevcut yerden ısıtma sisteminiz varsa temizletmek için ustalarımızla iletişime geçmek için tıklayın.

Elektirikli Yerden Isıtma Sistemi

Elektrikli Isıtma Sistemleri

Elektirikli paspaslar olarakta bilinen kablolu sistemler, dokuma paspaslara bağlanmış elektirik kabloları veya bir dokuma rulosu kullanır. Ülkemizde pek yaygın olmayan bu sistemler genellikle küçük dairelerde yada cami gibi  kullanılmak için üretilmiştir.

Daha Sıcak su sistemlerine göre kablolu yerden ısıtma sistemlerinin en büyük dezavantajı; kurulum ve çalışma maliyeti daha fazla, verim ise daha azdır.

 

Kampa Blog Sayfası ziyaret için tıklayınız.

Sosyal Medya' da Paylaş

Arkadaşlarınızla paylaşarak bize destek olabilirsiniz.

YORUMLAR

  • Profil Resmi

    Kifayet çınar

    Devecikonagi yenibalcik köy cami sinin elektirikli yerden isitmasi bozulmuş yenisi yapılacak nekadara mal olur

    5 yıl önce

    Profil Resmi

    kampadestek

    Merhaba; Bulunduğunu şehirdeki ustalarımızla iletişime geçebilirsiniz. Ustalarımız kısmından şehrini şeçip ustaların iletişim bilgilerine erişebilirsiniz.

    5 yıl önce

YORUM YAZ