Kompresörlü Petek Temizleme Makinesi Özellikleri

Airflush Kompresörlü Petek temizleme Makinesi

Bu makalemizde sizleri aydınlatabilmek için kompresörlü petek temizleme makineleri özellikleri, çalışma şekli ve sulu sistem temizleme makinelerinden ayıran farklarını kaleme aldık.

Kompresörlü petek temizleme makineleri bir,  kompresör sayesinde suya hava darbesi ekleyerek temizlik yapan makinelerdir.

Kampa Kompresörlü Petek Temizleme Makineleri Özellikleri

Kampa Airflush kompresörlü tesisat temizleme makineleri hava ve suyu darbeli bir şekilde sisteme göndererek içerideki kireç ve tortu tabasını kaldırır ve kimyasal kullanmadan temizlik yapma imkânı sunar. Makina içerisinde sıvı yâda kimyasal dolaşmadığı için arıza yapma oranı daha düşüktür.

Kampa hava darbeli tesisat temizleme makinelerinde Airflush serisi ile üretime devam etmektedir.  Şuan tek yönlü ve çift yönlü iki seçenek mevcutken argesi devam eden iki farklı model olduğunun da müjdesini buradan vermiş olalım.

Airflus-1 kompresörlü petek temizleme makinesi ve Airflush-2 çift yönlü petek temizleme makinesi ortak özellikleri aşağıdaki gibidir.

Airflush 1 Kompresörlü Petek temizleme Makinesi

1.       Ayarlanabilir basınç, max. 8 Bar / 116 psi: Kompresörlü petek temizleme makinelerinin basıncı ayarlanabilir. Kombi gibi daha hassas cihazları temizlerken basıncı düşürebilir, merkezi sistem gibi uzun hatlarda, çok kirli tesisatlarda basıncı arttırabilirsiniz.

2.       Voltaj, 220 Volt (monofaze): Kompresörlü tesisat yıkama makinelerinde ev elektriği kullanılmaktadır. Kullanıcılar için kolay kullanım amaçlanmıştır.

3.       Motor gücü, 550 Watt 0.75 Hp: İdeal motor gücü ile desteklenmiştir.

4.       Ultra sessiz çalışma, 64 dB: Bildiğimiz standart kompresörler gibi aşırı rahatsız edici bir gürültüsü yoktur. Sessiz çalışma özelliği ile kullanıcıların ve ev sahiplerinin konforu düşünülmüştür.

5.       Hava tank kapasitesi, 9 Litre: Kolay kullanım açısından hem ergonomik hem de verimli olması için 9 litre hava tankı ile entegre edilmiştir.

6.       Basınç göstergesi: Büyük manometre kompresörün içerisindeki basıncı gösterir.

7.       Çalışma basınç göstergesi: Küçük manometre ise temizlik basıncını gösterir.

8.       Sıcak yüzey korumalı: Kompresörün hava üreten kısımları çalıştıkça ısınır. Kullanıcılarımızın ısınan yüzeylerden zarar görmemesi için yüzey korumalıdır.

9.       Kolay taşınabilir, demonte kilitli tekerlek sistemi: 18 kg ağırlığı olan Airflush kompresörlü radyatör temizleme makinelerini kolayca taşıyabilmeniz için tasarıma 2 ön 2 arka tekerlek eklenmiştir.

Çalışma sırasında makinenin sabit kalmasını sağlamak için ön tekerleklerde kilitli tekerlek sistemi uygulanmıştır.

10.   Kapalı sulu sistem temizleyebilme: Airflush kompresörlü temizleme cihazları kapalı sulu sistemlerin tamamını temizleyebilir. Oto radyatör temizliği, petek temizliği, kombi temizliği, yerden ısıtma sistem temizliği, kazan temizliği, merkezi sistem temizliği, güneş enerji sistem temizliği gibi sistemleri kolaylıkla temizleyebilen cihazlardır.

11.   Ayrıca kullanılabilir kompresör: Kompresörleri sulu temizlik dışında da ayrıca kompresör olarak kullanılabilir.

Özellikle radyatör gibi köşeli cihazların köşelerine hava kabarcıkları toplanır, su bu kabarcıklar yüzünden köşelere ulaşmakta zorlanır.

Airflush 2 Kompresörlü Petek temizleme Makinesi

Airflush-2 çift yönlü kompresörlü petek temizleme makinelerinde ayrıca 4 yollu rotary vana kullanılmıştır. Bu vanalar sayesinde tesisat hattında basınç ve debi kaybı olmadan suyun akış yönü değiştirilir. 

Dolayısıyla içeride bir çalkalama etkisi oluşurken köşelerde biriken hava kabarcıkları dağılır. Su ve hava direk korozyona nüfus eder. Su ile birlikte korozyon itilerek dışarı atılır.

Tek yönlü makinelere göre çift yönlü petek temizleme makineleri daha kısa sürede daha verimli temizlik yapar.

Yerden ısıtma, mobil pex, panel ve döküm radyatör, fancoil gibi sistemlerde sıklıkla tercih edilen makinalardır. Çünkü düşük ısılarda kapalı tesisat hatlarında bakteri oluşur.

Bu bakteriler çoğalanarak içeride çamur haline gelirler, suyun kıvamı ve vizkozitesi  koyulaşır. Suyun içindeki kireç, yosun gibi diğer faktörlerle birlikte tesisatın alt zemininde tabaka şeklinde topaklanır. Buna korozyon denir.

Korozyonlu sıvı, ısı pompası tarafından sirküle edilmekte zorlanır. Kombi yada kalorifer kazanı sık sık devreye girerek şalt oluşturur. Bunu daha basit bir örnekle anlatmak gerekirse açık bir trafikte 90 km hızla gittiğinizde az yakıt yakarsınız ama sıkışık bir trafikte dur kalk yaparak daha çok yakıt tüketirsiniz.

Kampa Airflush-2 Çift Yönlü Kompresörlü Tesisat Yıkama Makinesi ile bakteri çamuru borularda ve radyatörlerde suyun vizkotes 20 C'de 1.0020 cP (santipoise) kadar düşürebilir. Bu sayede ısı pompası sıvıyı sistemde daha hızlı ve daha kolay sirküle edebilir.

Radyatör ve yerden ısıtma sisteminde homojen bir ısı elde edilir. Elektrik enerjisinden yakıta, sıcak kullanım suyundan metal yorgunluğuna kadar her anlamda verim sağlanmış olur. 

Kompresörlü Petek Temizleme Makineleri Nasıl Çalışır?

Kompresörlü petek temizleme makineleri hava darbesi ile çalışırlar. Kompresörde bulunan hava basınçlandırarak sisteme basılır.

Kompresörlü petek temizleme makinelerinde kullanılan zaman röleleri ve valfler ile belirli bir süre hava belirli bir süre su basılır.

Su hava, su hava şeklinde içeriye temiz su verirken kirli suyu tahliye eder çalışırlar.

Kompresörlü Tesisat Temizleme Makinaları Tesisata Zarar Verir Mi?

Çağrı merkezimize gelen soruların başında gelen “ yüksek basınç tesisata zarar vermiyor mu?” sorusunu da buradan cevaplamak istedik.

Tesisat yıkama işleminde kullanılan kompresörlü dava darbeli petek temizleme makinaları 8 bara kadar çalıştırılabilir. Temizlik sırasında hatta bulunan radyatörler, kollektörler, tesisat hattı yıkama işlemine tabi olan cihazlar/parçalardır.

Kompresörlü petek temizleme makinelerinin çalışma şekline baktığımızda tahliye kısmının açık olduğunu görürüz. Dolayısıyla 8 barlık bir çalışma sistemde eğer bir tıkanıklık vs yoksa 8 bar olarak hissedilmez. Bu durumda sistemde herhangi bir zarara yol açmaz.

Radyatörlerin ve tesisatın ne kadar kirli, tesisatın eski yâda yeni olduğu konusunda net bir fikriniz yoksa makinaları kullanmaya başladığınızda önce 4 bar basınçla çalıştırılması önerilir. Sonrasında kademeli olarak basıncı arttırmanız daha sağlıklı olacaktır.

Kompresörlü Tesisat Temizleme Makinaları Kombiye Zarar Verir Mi?

Aslında bu sorununda cevabı yukarıdaki sorudan farksız değil.

Kombi temizliği yaparken makinanın basınç ayarını 1-3 bar arası indirdiğinizde herhangi bir problem olmayacaktır. Kombinin içerisinde ki su hattı, eşanjör, sirkülasyon pompası gibi cihazlar rahatlıkla temizlenebilir.

Dikkat! Kombi yada kazan, peteklerle birlikte değil ayrıca temizlenmelidir.

Tesisat hattındaki korozyon, sert parçacıklı yapıya sahiptir. Radyatör temizliği yapılırken kombi yada kazanın bağlantıları kesilmemişse (gidiş-dönüş vanaları kapalı değilse) bu parçacıklar içerideki sirkülasyon pompası, eşanjör gibi hassas malzemeleri tıkayabilir. Kombinin iç aksamını bozabilir.

Kompresörlü Petek Temizleme Makineleri İle Sulu Sistem Temizleme Makineleri Arasındaki Farklar Nelerdir?

Her iki makinalar kapalı sulu sistemlerin tamamını temizleyebilir fakat çalışma sistemleri birbirinden farklıdır.

Pro serisi makinalar basınç ve debi ile temizlik yaparken, Airflush serisi hava darbesi ile temizlik yapar.

Sulu sistem petek temizleme makinalarında mutlaka petek temizleme kimyasalı kullanılmalıdır. Kompresörlü makinalarda ise kimyasal kullanmaya gerek yoktur.

Pro serisi petek temizleme makinalarında ilk durulama, ilaçlı temizlik ve son durulama işlemi olmak üzere üç aşamalı temizlik yapılır. Airflush serisinde ise böyle bir durum söz konusu değildir.

Makinaya tesisata bağladığınız anda tahliyeden gelen suyun rengi şeffaflaşıncaya kadar tek aşamalı temizlik yapılır.

Pro serisi petek temizleme makinaları çift yön, ısıtıcı de depolu olması sebebi ile oto radyatör temizliği, güneş enerjisi sistem temizliğinde tercih edilirken, Airflush serisi ise özellikle yerden ısıtma sistem temizliği, mobil sistem temizliği, katı yakıt kazan sistem temizliğinde tercih edilmektedir.

Bu makalemde sizlere kompresörlü petek temizleme makinaları hakkında detaylı bilgi vermeye çalıştım. Umarım faydalı olmuştur. Deneyim ve önerilerinizi yorum yaparak iletebilirsiniz.

Kampa Blog Sayfası ziyaret için tıklayınız.

Sosyal Medya' da Paylaş

Arkadaşlarınızla paylaşarak bize destek olabilirsiniz.

YORUMLAR

  • Profil Resmi

    Ahmet ABASIYUN

    3 yıl önce pro3 aldım Kampa'dan. Firma da makinada bizi hiç yolda bırakmasın. İşler büyüyünce birde kompresörlü petek temizleme makinası aldık. Bu makinada çok güzel çalışıyor. Keşke çift yönlüsünü alsaydım.

    5 yıl önce

    Profil Resmi

    Kampa Destek

    Değerli yorumunuz için teşekkürler, Ahmet Bey. Sizlerin geri bildirimlerini ilerleyerek sağlam adımlarla yürümeye, üretmeye devam ediyoruz. Bereketli kazançlarınız olsun :)

    5 yıl önce

YORUM YAZ