Isı Tasarrufu Sağlamak İçin En İyi 12 İp Ucu

Faydalı Bilgiler

5 yıl önce

Özellikle kış aylarında artış gösteren doğalgaz faturalarını düşünerek sizler için bu makaleyi hazırladık. Daha az yakıt tüketerek nasıl daha çok ısınabiliriz. Hem sağlığımız hem konforumuz için konutlarımızda ısınma ihtiyacı hayati önem taşımaktadır.

Isıtma Sistemi

1.       Kombinizi bir derece düşürün.

Çok küçük marjlar bile büyük farklar yaratabilir. Termostattaki ısıyı 1 derece kısarsanız, yıllık faturanızda %10 tasarrafu edebilirsiniz.

Isıtma Sistemi

2.     Sıkı Giyinin.

Vücut ısısını sabitlemenin en güzel yollarından biri de sıkı giyinmektir. Kalın, yünlü ve yumuşak kıyafetler, çoraplar, battaniyelerle birlikte ısınızı muhafaza edecektir.

Isıtma Sistemi

3.    Isı Yalıtımı Yaptırın.

Evet, bu biraz maliyetli olabilir fakat birkaç yıl içinde yaptığınız ısı yalıtım sistemi, yakut tasarrufu sağlayarak kendi kendini amorti edecektir.

Isıtma Sistemi

4.    Çatınızı İzole Edin.

İzole edilmemiş çatılarda büyük oranda ısı kaybına sebep olur. Çatı bakımı yaptırırken izolasyonunuzun olup olmadığını da kontrol ettirin.

Isıtma Sistemi

5.       Kapı ve Pencerelerinizi İzole Edin.

Dışarıdaki soğuk havayı evinizde hissetmek istemezsiniz değil mi? Kapı ve pencerelerin izole ederek içerideki sıcak havayı içeride, dışarıdaki soğuk havayı dışarıda tutabilirsiniz.

Isıtma Sistemi

6.    Termostat Kullanın.

Her odanın ihtiyaç duyduğu sıcaklık birbirinden farklıdır. Örneğin kombi, kazan yada bacaya yakın olan odalarla güneş gören, arada kalan odalar daha sıcakken diğer odalar daha soğuk olur.

Dolayısıyla her oda için tüketeceğiniz yakıtta bir birinden farklı olmalıdır. Yada oturma odasında gün boyu vakit geçirirken yatak odanızı akşamdan akşama daha az ısıtmanız da gerekebilir.

Radyatörlerin farklı sıcaklıklara ayarlanması faydalı olacaktır.

Termostat satın almak için bakınız.

7.    Zamanlayıcı Kullanın.

Otomatik bir zamanlayıcı ile ısınmanızı gün boyunca çeşitli noktalarda açılıp kapanacak şekilde ayarlayabilirsiniz. 

Isıtma Sistemi

8.    Petek Arkası Yalıtım Levhası Radyatör Arkalığı Arkası Levha Ses Isı Yalıtım Malzemesi Kullanın.

Isıyı içeride tutmanın etkin bir yoludur. Radyatörle duvar arasına koyulacak levha ısının duvardan dışarı çıkmasını engelleyecek aynı zamanda levhaya çarpan ısı odaya dağılacaktır.

Isıtma Sistemi

9.    Radyatörlerinizi Temizleyin.

Her defasında ısrarla vurgulamaya devam edeceğiz. Kirli radyatörler ısıyı yeterince iletmez. Daha fazla yakıt tüketip daha az ısınırsınız. Maksimum 2 yılda 1 petek temizliği yaptırın.

Petek temizliği yaptırmak için BURADAN ustalarımız ile iletişime geçebilirsiniz.

Isıtma Sistemi

10Radyatörlerin Etrafını Açın.

Genellikle dekorasyon yaparken cam ve duvar diplerine radyatörler, radyatörlerin önüne de koltuklar, masa sandalyeler koyuyoruz. Radyatörlerin ısısı önündeki eşyalar tarafından emilir. Isı dağılımız olmaz. Eşyalar ısı dağılımına engeldir. Radyatörlerin önündeki eşyaları kaldırın.

11Radyatörlerin Havasını Alın.

Radyatörlerin havasını alarak verimliliği arttırabilirsiniz.

Isıtma Sistemi

12Perdelere Dikkat Edin.

Özellikle yere kadar uzanan perdeleriniz varsa ve bu perdeler radyatörlerin üzerine biniyorsa mutlaka en kısa sürede o perdelerden kurtulun. Diğer yandan güneş ısısından yararlanmak için günün sıcak saatlerinde perdelerinizi açarak içeri ısı girmesini sağlayın

 Umarım bu blogum faydalı olmuştur. Sosyal medya hesaplarımızda  paylaşarak diğer arkadaşlarınızın da faydalanmasını sağlayabirsiniz.

Kampa Blog Sayfası ziyaret için tıklayınız.

Deneyim ve önerilerinizi yorum yaparak iletiniz.

 

Sosyal Medya' da Paylaş

Arkadaşlarınızla paylaşarak bize destek olabilirsiniz.

YORUMLAR

    Bu yazı için henüz hiç yorum girilmemiş, ilk yorum giren sen ol!
    YORUM YAZ

YORUM YAZ